Da har det dukket opp en Skarv i Teglverksdammen. Ensjø aktuell informasjon fikk tips om dette fra Charlotte Irene i går kveld (Bilde over til høyre) og etter at Anne Marie postet et bilde av den i dag på Ensjø aktuell informasjon Facebook gruppa. Tok jeg selv turen opp og lagde denne videoen av den i dag.
I følge store Norske leksikon så er Skarver en familie av fugler i ordenen sulefugler. Skarv kjennetegnes på lang hals og hale, smalt nebb med krok i enden og svømmehud mellom alle fire tær. De sitter oppreist. Fjærdrakten er oftest svart eller mørkebrun, noen med hvite felter.
Skarve familien omfatter 39 arter utbredt i alle verdensdeler. Men det er kun 2 arter som hekker i Norge, Toppskarv og Storskarv. Den som er her i Teglverksdammen en undertype av Storskarv arten som i Norge heter Mellomskarv.
Ifølge Wikipedia etablerte Mellomskarv seg for første gang i Norge i Orrevatnet i Rogaland i 1996 og Øra i Østfold i 1997. Norge hadde i 2016 en bestand på cirka 2 500 par, fordelt på 14 kolonier. Den største kolonien utgjør nærmere 1 000 par og holder til ved naturreservatet i Øra.
Mellomskarven har også etablert seg i elver og våtmarksområder som er tilknyttet Mjøsa, og i nedre del av Gudbrandsdalslågen har det siden 2014 holdt til en koloni på rundt 350 individer oppstrøms demningen i Hunderfossen. I 2016 var tallene ved Øra og i Gudbrandsdalslågen henholdsvis cirka 700 par og 500 individer, ifølge Jon Opheim ved Norsk Ornitologisk Forening.
Nå har en Skarv tatt turen innom Teglverksdammen.