Vi som passerer Ensjø T-banestasjon hver dag har sett at det har vært påfyll av sand og grus. Det har vært gravemaskin og veivalse som i en ukes tid har holdt på å planere området. Jeg har undret litt over dette og har tatt noen kontakter om dette og fått svar. Nei, det er ikke Skanska som har startet opp arbeidet med Tyngdepunktet og Nei, det er ikke bymiljøetaten som har begynt jobben med Ensjø Torg.
Dette området kan i sommer bli en avlastingsplass/busstasjon som skal benyttes når togene blir innstilt på grunn av planlagte og uplanlagte hendelser. Informasjonen kommer fra kontakt med NSB og EBY
Mange tog pendlere har opplevd totalt kaos når togene ikke går som de skal og man må over på busstransport. På ettermiddagene kan det være tusenvis av passasjerer ved Jernbanetorget i Oslo som skal hjem. Etter utbygginger som Barcode har tilgjengelige områder for busser blitt svært liten.
Derfor fikk NSB SINTEF-forskerne til å se på problemet i en større sammenheng. Utformingen av bussflyt i området henger for eksempel sammen med lyskryss, plassering av holdeplass for avstigning og generell flyt av biler, taxier, syklende og fotgjengere. En av løsningene var å flytte overgangen mellom buss og tog litt ut av sentrum, men samtidig i rimelig avstand.
Derfor skal man under arbeidet på toglinjene i sommer og i «Buss for tog» perioden benytte spor 19 på Oslo S og Brynseng T-banestasjon som hovedsteder for buss kommunikasjon.
Ensjø T-banestasjon blir en nødløsning/avlastning i form av en midlertidig buss stasjon, som skal ta unna «buss for tog» trafikk hvis alt annet stopper opp. Hvis alt går helt optimalt vil man ikke benytte Ensjø, men den skal ligge der som er reserve. Det blir derfor opparbeidet busstopp med plattform og gangarealer for passasjerer m.m.
Men dette blir bare en midlertidig situasjon kun i sommer for reguleringsplanen for Ensjø skal gjennomføres og Skanska er ivrig med å komme i gang, så vi får ikke en permanent busstasjon i nærområdet vårt.