Føljetongen Ensjøveien 16-22 fortsetter. Nå har grunneier tatt inn over seg at det ikke kan gjøres noe på Ensjøveien 22 som ble «vedtatt videreført som en del av Østre parkdrag i mars 2013.» Derfor har forslaget fått nytt navn og heter nå Ensjøveien 16-20.
De har endret litt på prosjektet ved å ta inn 100 byboliger i planene. De skriver mellom linjene at det ikke finnes utearealer og at dette løses med balkonger og terrasser. Ellers er det fortsatt deres opprinnelige alternativ 1 som gjentas.
Dette prosjektet har hatt mange opp og ned turer siden det ble lansert i mai 2008. Det har vært preget av mangler og manglende fremdrift. Det har vært preget av konflikt og til dels trusler om lite samarbeid med kommunen. Nå har Grunneieren tatt innover seg at det ikke kan gjøres noe på Ensjøveien 22, men benytter nå alle midler og kanaler til å undergrave plan og bygningsetaten sin innstilling i saken.
Denne saken ble «sendt over til politisk behandling i januar 2013 med 2 innstillinger.» Alternativ 1 er grunneier sin plan og alternativ 2 er PBE sitt alternative forslag. Nå kan det se ut som at grunneieren har snakket med Byråden og byrådsavdelingen, for i juli 2013 har byrådet sendt over et brev til Plan- og bygningsetaten hvor man ber om at det opprettes nærmere dialog med EBY og grunneier for å utarbeide et mulig forslag basert på økte høyder og økt utnyttelse i Ensjøveien 16-20.
Byrådet henviser til EBY sine innspill fra oktober 2012 som grunnlag for brevet. EBY sa da Sitat» Eiendommene Ensjøveien 16 – 20 ligger svært nær Ensjø T-banestasjon, og eiendommene har også en svært sentral beliggenhet i Ensjøbyen generelt. EBY mener, på bakgrunn av dette, at eiendommene kan tåle en litt høyere utnyttelse enn det som er foreslått i alternativ 2. sitat slutt
EBY sine kommenterer ble ikke hensyntatt av PBE. «Les Eiendoms og byfornyelsen sitt høringssvar fra oktober 2012»
Her er det viktig å få med seg at EBY ikke er en nøytral kommunal etat, de er en aktiv deltaker og grunneier i eiendommen på motsatt side av Ensjøveien 16-20 nemlig tyngdepunktet eller Ensjø T-banestasjon som det også kalles. EBY er på vegne av Oslo kommune faktisk den største grunneieren på området. Sammen med den nest største grunneieren Skanska jobber EBY aktivt med at utnyttelsen og høyden på Ensjø T-bane skal bli så høy som over hode mulig. EBY har også offentlig uttalt at Skanska skal kjøpe kommunens eiendom når den er ferdig regulert.
Siden EBY sine kommentarer til Ensjøveien 16-22 i oktober 2012, så har EBY/Skanska igjennom Norconsult lagt fram en betydelig høyde økning på tyngdepunktet. Ett eksempel er økning fra 12 til 17 etasjer. «Les om dette her»
Det er som er nærliggende å spørre om er om Byråden og EBY igjennom å instruere PBE om økninger i høyde og totalutnyttelse på Ensjøveien 16-20 er med på å sikre sine egne høyder og egen inntjening i Tyngdepunktet og derfor vil hindre Plan og Bygningsetaten sitt alternativ.