Svaneungene i Hovindammen på Ensjø området er blitt ringmerket

Svaneparet (K745 og U051) med de seks svaneungene trives og har det flott i Hovindammen. Ungene nærmer seg nå å være 5 måneder gamle.

Foreldrene startet tidlig i april å bygge reir og i slutten av april var alle eggene lagt og rugingen kunne starte, så 22. mai ble det klekket 6 svaneunger. Dette skjedde i Teglverksdammen og i månedsskiftet juni/juli så flyttet de opp til Hovindammen.

Ungene er snart like store som foreldrene, så det betyr at det er nok mat i Hovindammen. De har også startet med å trene på flyging i Hovindammen. Det er et flott skue når man ser hvordan de posisjonerer seg i ene enden av dammen og tar fart og flakser over dammen med foreldrene i front.

Ingen av ungene kan fly enda og jeg har enda ikke sett at de har startet å gå opp på gressletta og forsøke å fly der, men det er nok ikke lenge til.

Det aller nyeste som kan rapporteres om svaneungene er at 3 av ungene er blitt ringmerket. De har fått numrene PC71, PH10 og PH11. Jeg regner med at de 3 siste også blir merket i løpet av kort tid.

Nå gjenstår det å se hvor lang tid det tar før ungene blir flyge klare. Dette vil vi nok først oppleve i slutten av oktober og da vil de en gang i november forlate Hovindammen for å starte på et nytt eventyr.