Plan og bygningsetaten tar initiativ til trafikksikkerhets grep i Ensjøveien på Ensjø.

Veistrekningen i Ensjøveien mellom Rolf Hofmos gate og Gladengveien har hatt flere trafikkulykker der spesielt sykler har vært involvert. I desember har plan og bygningsetaten sendt brev til Selmer Eiendom og Brødrene jensen, som er grunneiere med planprosesser langs Ensjøveien. Henvendelsen gjelder eiendommene Gladengveien 1 og Ensjøveien 14, 16, 18, 20 og 22.

I brevet skriver Plan og bygningsetaten at de har mottatt en uttalelse fra Bymiljøetaten, hvor de på bakgrunn av flere trafikkulykker i Ensjøveien den siste tiden anbefaler blant annet at avkjørslene i Ensjøveien saneres og flyttes til felles avkjørsel i Gladengveien 1.

På bakgrunn av dette anbefaler Plan- og bygningsetaten at forslagsstiller/grunneier for alle eiendommene går i dialog, for å undersøke mulighetene for at felles avkjørsel kan løses for alle eiendommene langs Ensjøveien (14, 16, 18, 20 og 22) fra Gladengveien. Det vil kunne gi en gevinst for Ensjøområdet, samt øke trafikksikkerhet langs Ensjøveien dersom adkomstforholdene for eiendommene kan koordineres.

Plan- og bygningsetaten erkjenner at dette kan bli utfordrende å få til på bakkeplan, og anbefaler at dere også undersøker muligheter under bakkeplan.

Dette er et bra initiativ, men det skal nok forhandles og diskuteres en del før man finner en løsning på dette.