Det er solgt 79 nye boliger på Ensjø i tredje kvartal 2024.

Dette er et lavt salgstall om man kikker på historien til Ensjø, men likevel en økning av salget fra andre kvartal. Men det kommer selvsagt av at det nå er få prosjekter til salgs på Ensjø. Reelt sett er det kun ett prosjekt som har mange boliger.

Det er 3 boligprosjekter som har hatt boliger til salgs på Ensjø i tredje kvartal 2024, og i disse prosjektene er det i løpet av perioden fra starten på april til slutten av juni blitt solgt 79 leiligheter.

Det er ingen boligprosjekt som har blitt utsolgt i dette kvartalet, men det er to prosjekter som kun har en leilighet igjen.

Totalt ved utgangen av september 2024, så er det potensielt 232 ledige nye boliger på Ensjø. Obs! 190 av disse er imidlertid ikke lagt ut for salg enda, grunnet at alle leiligheter i boligprosjektet Grønvollkvartalet ikke er i markedet enda. Ser vi bort fra det så er det nå kun 42 ledige leiligheter til salgs.

OBS! Tallene som frem kommer i denne saken, er hentet på de enkelte prosjekters nettsider og eget innsamlet tall materiale. Dette er ikke offisielle godkjente tall, så det tas forbehold om at det kan være avvik. Tallene er fra 30/9-2024.

Av kommende boligprosjekter så kan det nevnes at Grønvollkvartalet nok forbereder rammetillatelse for resterende bygg i Grenseveien 97.

Kolberg og Solon Eiendom har sendt inn søknad om rammetillatelse på 180 boliger i Ensjøveien 12 D, Prosjektet har fått navnet Lenschows og kommer for salg i 2024.

Obos jobber med rammesøknad for 45 boliger i Ensjøveien 8 (Regulering godkjent i februar 2024). Obos jobber også med regulering av 167 boliger i Grenseveien 71. Selmer eiendom jobber med regulering av 170 boliger på Gladengveien 1/Ensjøveien 14.

Stor Oslo Eiendom jobber med regulering av 50 til 100 boliger på Karoline Kristiansens vei 1-9 / Fyrstikktorget. Her ligger saken på politikernes bord og er komplisert. Her er det 2 høyhus involvert, og det er innsigelser og ikke anbefalt av PBE.

Det prosjektet som har solgt flest boliger i andre kvartal er Grønvollkvartalet (Nordr) med 72 salg. I prosjektene Vario (Skanska) er det solgt 7 leiligheter og i Ensjøparken (Kolberg) er det ikke solgt noen. I de to siste prosjektene er det kun en leilighet ledig i hvert prosjekt.

Ensjø området innenfor Ensjøplanen er planlagt utviklet med ca 7000 boliger og i tredje kvartal 2024, så har man passert 6009 solgte leiligheter. Legger man til de to boligprosjektene rett utenfor planen (Hovinenga og Hasletårn) så er tallet 6385 leiligheter.

Les om boligsalget i andre kvartal 2024