Byggingen av Østre parkdrag på Ensjø starter 14. oktober

Ensjø aktuell informasjon har skrevet mye om Østre parkdrag og endelig kan det informeres om at det nå blir byggestart. Etter anbuds konkurransen som har vært ute i sommer, har kommunen valgt entreprenøren SL Stenlegging AS, for å gjennomføre prosjektet med Østre parkdrag

Det er avklart at det blir anleggsstart mandag 14. oktober. Entreprenør har bedt om tid til å utarbeide fremdrifts- og faseplaner. Bymiljøetaten skriver i en e-post som er sendt mange personer i området som grenser til Østre parkdrag at man først 7. oktober vil kunne si noe mer om hvor i anlegget de planlegger å starte eller hvor brakkerigg planlegges plassert.

I denne første runden med bygging av Østre parkdrag, så vil man åpne og klargjøre ca. 10 mål av Østre parkdrag på Ensjø. I senere runde (del 2) vil det bli bygget ytterligere 7 mål med parkdrag.

Det som skal utføres er dette: Asfaltert turvei med belysning/møblering fra gatetun i Malerhaugveien til Petersborgaksen øst og fra ny trapp ved Gladengveien 15 til Stålverksveien. Grussti som binder turveiene sammen med midlertidig belysning.

Granittdekke og bekkekanal i Petersborgaksen øst med belysning/møblering. Bekkeåpning av Lillebergbekken i øvre del av parkdraget ved Gladengveien 15 med terskler som gir små vannfall. Mindre dam lengst øst i Petersborgaksen. Overvannstiltak, herunder overvannsrenne langs turveien fra Malerhaugveien til Petersborgaksen med regnbed og flomskål.

OBS, advarsel. For å kunne bygge dette, så vil det åpenbart være nødvending å felle mange trær og grave mye i det eksisterende grønne belte som ligger der i dag. Anbefaler derfor at spesielt interesserte leser mer om dette på nettsiden til prosjektet. (se lenke under)

Prosjektet har en egen prosjektside på Oslo kommune.no. Her vil bymiljøetaten fortløpende oppdatere overordnet om prosjektet: 

Les tidligere sak om Østre parkdrag

Les mer om SL Steinlegging as