Østre parkdrag på Ensjø har fått igangsettelsestillatelsen fra Plan og bygningsetaten

Ensjø aktuell informasjon har flere ganger skrevet om østre parkdrag og her kommer en ny oppdatering. Det er nå i starten på august gitt igangsettelsestillatelse fra Plan og bygningsetaten. Anbudet for utførelse av jobben har ligget ute offentlig og det ble gjennomført tilbudsbefaring onsdag 3. juli.

 

Ifølge anbudsdokumentene så er det anbudsåpning 20.august. Da vil jobben tildeles en entreprenør og så er det er noen frister for klager og slikt, som man nå forholde seg til. Men mest sannsynlig kan arbeidene med parkdraget da starte opp i slutten av september.

 

Det som skal utføres er dette:

 

Asfaltert turvei med belysning/møblering fra gatetun i Malerhaugveien til Petersborgaksen øst og fra ny trapp ved Gladengveien 15 til Stålverksveien. Grussti som binder turveiene sammen med midlertidig belysning.

 

Granittdekke og bekkekanal i Petersborgaksen øst med belysning/møblering. Bekkeåpning av Lillebergbekken i øvre del av parkdraget ved Gladengveien 15 med terskler som gir små vannfall. Mindre dam lengst øst i Petersborgaksen. Overvannstiltak, herunder overvannsrenne langs turveien fra Malerhaugveien til Petersborgaksen med regnbed og flomskål.

 

Lite bokbytte skur og pergola i «Biblioteksparken». Områder med grasbakke og engarealer. Pinnsvin-, ekorn-, fugle- og insekts hotell. Plasser med ulike sittemuligheter som solbenker, langbord med benker. Bålplass med sittesteiner. Portaler og informasjonsskilt knyttet til «Barnas naturpark».

 

Det er inngått avtale med eier av 129/29 (Kolberg) for bruk av arealer for rigg og det pågår en dialog med Omsorgsbygg om areal hvor det skal oppføres barnehage også kan benyttes.

 

I denne første runden med bygging av Østre parkdrag så vil man åpne og klargjøre ca. 10 mål av Østre parkdrag på Ensjø. I senere runde (del 2) vil det bli bygget ytterligere 7 mål med parkdrag.

 

Les igangsettings tillatelsen

https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksin…/showfile.asp…

 

Les tidligere sak om parkdraget

https://www.facebook.com/…/15892…/posts/7626006990828415