Nå starter byggingen av Søndre tverrforbindelse mellom Fyrstikkalleen og Malerhaugveien på Ensjø

Dette har vært en forbindelse som har vært planlagt lenge, men på grunn av betydelig uenighet mellom grunneier og kommunen har det ikke skjedd så mye. Grunneier forsøkte på et tidspunkt å søke om å bygge flere boliger på eiendommen, men det ble avvist grunnet reguleringsplaner og vernebestemmelser.

Uoverensstemmelsen løste seg i slutten av 2023 og man kom til enighet om området og det ble signert en avtale om erverv av grunn (FORLIKSAVTALE) mellom partene. Grunneier selger 720 kvadratmeter av sin eiendom til kommunen for 1,6 millioner kroner, slik at tverrforbindelsen kan opparbeides.

I henhold til tidligere fremforhandlet utbyggingsavtale mellom Oslo kommune og Malerhaugveien 15 (USBL), er det USBL som skal opparbeide friområdet og parken på vegne av Oslo kommune.

Jeg skrev tidligere at arbeidet ville bli påbegynt i starten på 2024, i forbindelse med ferdigstilling av utearealene i boligprosjektet Malerhaugveien 15. Men det har tatt litt lengre tid. Nå er imidlertid igangsettings tillatelsen for prosjektet innvilget, og arbeidet kan starte opp.

Prosjektet mellom Fyrstikkalleen og Malerhaugveien består blant annet av ny turvei med tilhørende natursteinsmurer og hvileplasser samt rehabilitering og nyetablering av grøntarealer på begge sider av veien.

Prosjektet har også medført at ferdigstillingen av Malerhaugveien i dette området med blant annet asfaltering blir utsatt til opparbeidelsen av tverrforbindelsen er ferdig. Dette for å hindre at veien blir skadet av gravemaskiner og lastebiler som må benytte veien under anleggsarbeidet.

Tverrforbindelsen vil gi ca. 1700 kvadratmeter med grønt areal og vil fungere som en snarvei mellom F21 og Fyrstikktorget ned mot Ensjø. Senere kobles den på Østre parkdrag og Peterborgaksen. Dette vil da gi en sammenhengende gang og sykkel forbindelse fra Grenseveien/Fyrstikktorget over Gladengveien opp til Tiedemannstorget og Hovinveien.

Les igangsettingstillatelsen

https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksin…/showfile.asp…

Les tidligere sak fra januar

https://www.facebook.com/…/15892…/posts/6911362112292910