Boligprosjektet Lenschows har søkt om rammetillatelse for bygging av 180 leiligheter på feltene B11 og B12 i Ensjøveien 12 D på Ensjø.

Ensjø aktuell informasjon har flere ganger skrevet om det kommende boligprosjektet i Ensjøveien 12 D. Boligprosjektet har vært planlagt en stund og har fått navnet Lenschows etter murmester og arkitekt Asmus Lenschow, grunnleggeren av Lilleberg teglverk. I midten av mai ble den formelle søknaden om rammetillatelse sendt inn.
Dette er naboprosjektet til boligprosjektet Ensjøparken som allerede er underoppføring. I søknaden beskriver utbygger rivning av eksisterende bebyggelse, oppføring av underjordisk garasjeanlegg, 3 boligbygg i 6 og 7 etasjer, samt oppføring av trafo og opparbeiding av uteoppholdsarealer. I tillegg søkes det tillatelse til oppføring av ny fasade på eksisterende bygg på 129/18 (Felt A11) etter rivning av tilliggende lagerhall.
Dette er ikke en reguleringssøknad, men en søknad om oppføring av boliger på en allerede regulert eiendom. Eiendommen ble i 2007 vedtatt regulert sammen med alle de andre eiendommene opp langs Gladengveien, i det som i Ensjøplanen heter kjerneområdet. De tre eksisterende bygg innenfor planområdet som ønskes revet er i dag 2 brakkelignende bygg og en lagerhall, som alle brukes til bil og bilrelatert virksomhet.
Når boligprosjektet blir oppført, så medfører dette at det åpnes opp for at hele Vestre parkdrag kan ferdigstilles. Tidligere har man innvilget søknaden om boligprosjektet Ensjøparken som også bidrar til åpning av viktige deler av Vestre parkdrag. Det nye prosjektet åpner også for at Petersborgaksen kan ferdigstilles fra Tiedemannsbyen (Peterborgparken) ned til Gladengveien.
Plan og bygningsetaten vil nå formelt starte å behandle søknaden, før man gjør vedtak om rammetillatelse som igjen gjør at utbygger kan starte å bygge prosjektet.
Les dokumentet/søknaden som er sendt inn
Les kommunens planer for friarealene i tilknytning til prosjektet
Les mer om prosjektet på hjemmesiden
Les tidligere saker om prosjektet